Så här gjorde Jag:
Rulltårta
3 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vatten
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ihop ägg och socker fluffigt, blanda försiktigt i resten av ingredienserna.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och bred ut smeten så jämnt du kan och grädda i mitten av ugnen i ca 5min.
Gör smörkrämen
Smörkräm
100 g mjukt smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st äggula
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st äggula
2 msk hallonsylt
Några droppar valfri hushållsfärg
Några droppar valfri hushållsfärg
Gör så här:
Vispa ihop smör och florsocker pösigt och tillsätt resten av ingredienserna
Forts:
Ta ut tårtan och strö lite socker på den och vänd den sedan upp och ner på ett galler och ta försiktigt bort bakplåtspappret. Tips: Stryk lite vatten på pappret så lossnar det bättre.
Bred ut smörkrämen och rulla försiktigt ihop.
Skär i 2 delar och lägg på en tallrik och ställ sedan in dem i frysen en stund tills smörkrämen stelnat lite
Ta ut och skär i önskad bredd på tårtbitarna
Kram!