>

Mörka rum

Som ni vet så var Sambo och jag iväg i helgen och svärmor hade pojken. Vanligtvis brukar vi lägga honom vid 19 och då sover han till 06, ibland 06:30. När svärmor skulle passa honom sa vi att ju senare du lägger honom desto längre sover han på morgonen, så hon la honom strax innan 19:30 och dagen efter hade vi fått veta att han hade väckt henne vid 05:30... Det hade nog inte ens Jag pallat =P Så vi började spekulera i varför och kom fram till att det måste vara solen som väcker honom, så igårkväll hängde vi för en svart filt för fönstret. Efter det var han supertrött och vägrade sova på eftermiddagen så han fick lägga sig för natten redan vid 18:30 och nu höll vi tummarna båda två att filten skulle hjälpa så han kunde sova sina 12 timmer och YES! Det gjorde han. 06:15 hörde jag honom första gången och 06:30 gick jag upp och startade dagen. Helt ok tycker jag. så ikväll blir det till att försöka hålla den vanliga tiden med nattning kl 19 och hoppas han kan sova till 07 imorgon. Vi får väl se =) Så nu blir det till att inhandla en mörkläggningsgardin när vi får pengar på fredag.

Kram!
Postad i: Mitt vardagsliv Kommentarer (0)

Vår helg

Denna helgen har ju varit lagom spännande. Nu har vi varit hemma några timmar och jag börjar så smått känna hur krafterna börjar ta slut. redan.

Igår kom svärmor förbi vid 10 och vi drog oss ut till bilen. Problem nr 1: ingen olja i bilen. Fyllde på Olja. Började köra. Problem nr 2: Glömt pengarna till hotellet. Backade tillbaks. Problem nr 3: Backade in i svärmors bil. Skämdes ihjäl. Problem nr 4: jacuzzin på hetellet var sönder. Den enda anledningen till att vi åkte iväg. Jippi. Problem nr 5: Barnfamilj i poolen. Problem nr 6: fick inte välja mat själv på menyn utan en redan färdigställd meny med 3 rätter var planerad för oss på kvällen. Inget att göra åt. Problem nr 7: Det var Lamm till varmrätt. Ja det fick vi utbytt. Bra.

Ja, alltså stötte vi på 7 problem under loppet av 9 timmar! ca 1 problem i timmen. Hur stora är oddsen när jag och sambo för första gången åker iväg bara han och jag efter att pojken föddes? 
Pojken däremot har haft det toppenbra med svärmor  =)

Nu ska jag bara slappa och imorgon är det en ny dag och jag ska ta mig an både jobb och smycken. =)
Hoppas ni haft en lika rolig helg som jag, för faktum är att jag har inte skrattat så mycket på länge. =D 

Kram! 
Postad i: Mitt vardagsliv Kommentarer (1)

En dag kvar

Tänkte slänga in ett litet vardagsinlägg bara för att jag inte orkar ta tag i det som Måste göras. De som måste göras är disk, plocka ihop de tvättade kläderna och damma av i huset. Bara tråkiga saker, därför har jag skjutit upp det så mycket som möjligt men nu börjar tiden dra ihop sig och jag har nu 2 minuter på mig att skriva klart. Om en timme måste jag göra iordning pojken och åka in till byn för att kila in på ica och sen hämta sambo.
Imorgon bär det av till stora staden Växjö för en myshelg för bara oss, mig och sambo. Ska bli underbart. Relaxavdelning på hotellet, restaurang på kvällen och det bästa av allt: frukostbuffé morgonen efter!
Nehe, nu gick tiden ut och samtidigt vaknade pojken hör jag.
Får se hur mycket pyssel och bloggande det blir i helgen, om inte annat så blir det väl en hel del på måndag när jag lägger upp allt från helgens händelser.
Kram på er alla!
Postad i: Mitt vardagsliv Kommentarer (0)

Nytt i lådan

Igår knåpade jag ihop ett par nya örhängen, inte speciellt avancerade men jag börjar lätt och ökar!
Idag ska jag tradera lite och se om jag hittar lite nya pärlor, sen blir det kalas ikväll för min far.
Här är resultatet på örhängena.
(Klicka på bilderna för större storlek)
Postad i: Pyssel Kommentarer (1)

En unge i minuten

För er som inte är så intresserade av sjukhusprogram så är En unge i minuten ett program där de satt upp kameror på en förlossningsavdelning och så får man följa människor som ska bli föräldrar både för första gången men även de som har barn sedan innan.
Eftersom jag själv inte hade en speciellt rolig förlossning (kan de vara roliga?) är detta som terapi för min del. Jag börjar minnas de "trevliga" bitarna och glömmer mer och mer de jobbiga stunderna. Jag är inte helt hundra på om jag vill ha fler barn men om jag skulle vilja så känner jag mig mer beredd varje dag.
Jag tycker också att de tär tufft av mäninskorna att gå med på att bli filmade under den mest sårbara situationen som finns i livet. Man viker ut sig totalt inför barnmorskor och undersköterskor.
Att föda ett barn är något av det häftigaste man kan vara med om, ingen tvekan om saken. Att gå igenom alla dessa månader, för att sedan kämpa så totalt för att detta lilla liv ska komma ut i verkligheten och sedan veta att man har skapat denna lilla människa som sedan ska växa och bli lika stor som jag? Det är en gåva. En gåva man ska vara så tacksam för att man får. Det är inte alla som får den chansen.
En unge i minuten sänds i TV4 Måndagar kl. 21:00
Postad i: Mitt vardagsliv Kommentarer (0)

Nu så

Nu börjar saker och ting ordna upp sig, bloggen är igång, headern är på plats. Nya teckensnitt är nerladdade. Nu ska jag bara välja ut vilka jag vill använda, sen kommer nästa stora projekt: Läsa mig ikapp på alla andras bloggar! Det lär ju ta en dag eller så. Jag får nog ta det imorgon när Oliver sover. =)
Kram!
Postad i: Mitt vardagsliv Kommentarer (0)

God morgon

Idag, som igår, vaknade lillplutten strax innan 06 och var glad och gnällig om vartannat. När jag kom in hade han bajsat, vilket han typ gjort 2 gånger på morgonen sen han föddes. Igår bajsade han dessutom 5 gånger, det brukar vara max 3. Det är nog förkylningen som försöker ta sig ut.. Bra, men mindre roligt för pojken för han börjar bli röd och irriterad nu. Grät när jag bytte på honom i morse. Tycker så synd om honom.
Försökte lägga honom igen efter frukosten men det gick inte. Så nu sitter vi här, vid tv och dator sedan en timme tillbaka ungefär. Nu är det grötdags, sen lär han väl somna om någon timme och det gör nog jag också...

Dagens planer är att ta reda på exakt vad det ska vara för patroner til skrivaren, beställa nya patroner och städa Ordentligt på skrivbordet som ska bli arbetsbord.

Postad i: Mitt vardagsliv Kommentarer (2)

Första Kreationen

av smycken är klar. Sedan länge visserligen men som ni kanske förstått så har det vart Fullt Upp med annat den senaste tiden. Så nu kommer bilder på det första setet. 2 örhängen med matchande halsband.

Kram!
Postad i: Mitt vardagsliv Kommentarer (1)

Denna dag

Så trött jag är idag. Helt sanslöst...
Har försökt få till min header idag, men det blir inge bra. Får ta hjälp av tjejen som har gjort designen.
Så, det får se lite tråkigt ut tills vidare men nu sätter jag igång och bloggar på riktigt. =)
Som sagt, trött dag, sovit massor. Pojken har varit lite förkyld i ett par dagar och näsan rinner så han har lite svårt att andas ibland. I natt har han däremot sovit hela natten. Så det är väl på bättringsvägen.
Älsklingen har grejat ute idag, eldat och försökt fixa med vår andra dörr in till huset, medan jag sov. Bra han är!
Nu blir det snart till att fixa lite krubb sen ska det laddas upp bilder på de smycken jag gjort hittills =)
Hoppas ni ser fram emot det =)
Kram!
Postad i: Mitt vardagsliv Kommentarer (0)

Ny start, nytt försök =)

Jag har nu bytt från minbebis (som för övrigt var en kanonsida men jag behövde börja om) till blogg.se just för att jag behövde en nystart.
Jag har börjat med smyckestillverkning och kommer förhoppningsvis snart också att öppna upp en mindre webbutik och därför har jag gjort en ny blogg som handlar både om allt mitt pyssel men även om min träning mot drömkroppen och mitt liv som morsa.
För er som vill ta ett kik på min gamla blogg ligger den kvar ett litet tag till på min bebis: Labellavita
Så nu kör vi! Denna bloggen ska jag verkligen försöka hålla uppdaterad med info och bilder. Nu första tiden kommer det väl vara lite oredigt men jag ska försöka få till den som jag vill ha den och sen låta den vara så! Inge pill här inte för då förstör jag bara.
Hoppas vi ses snart igen =)
Kram
Postad i: Mitt vardagsliv Kommentarer (1)

Välkommen till min nya blogg!

Postad i: Mitt vardagsliv Kommentarer (0)